Мешканці Харківщини отримають разову грошову допомогу

Кожна людина, яка жила під окупацією на Харківщині, отримає разово 1200 грн.

На звільнених територіях Харківської області стартував пілотний проєкт щодо підтримки громадян. Люди, які змушені були жити під окупацією, отримають разову грошову допомогу. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірини Верещук.

Вона повідомила, що 19 вересня стартували виплати готівкою у розмірі 1200 грн. Таку суму почали отримувати громадяни у перших населених пунктах деокупованої Харківської області.

“Дякую Товариству Червоного Хреста України та Міжнародному Комітету Червоного Хреста за фінансову підтримку проєкту. Дякую Укрпошті за організацію доставки та роздачі грошей”, - сказала Ірина Верещук.

Варто зазначити, що в Україні діє програма підтримки внутрішньо переміщених осіб. Відповідно до умов, громадяни, які були змушені виїхати з регіонів, де ведуться бойові дії, можуть отримати від 2000 до 3000 грн. В Харківській ОВА повідомили, що особи, які намагалися оформити допомогу через “Дію” до 30 квітня, та не отримали її, мають можливість подати заяву повторно. Можна надіслати документи поштою чи особисто звернутися до органу соціального захисту. Протягом 10 днів з моменту отримання повторної заяви орган соцзахисту має призначити грошову допомогу.

Нагадаємо, у вересні звільнені громади Харківської області почали отримувати гуманітарні вантажі - продукти та речі першої необхідності. До Балаклійської громади було відправлено понад 42 тонни продуктів та понад 5 тисяч літрів напоїв. Жителі Чкалівської громади отримали майже 2,5 тонни продуктів.



Сергій

22 грудня 2022, 18:19

Великий Бурлук Харківська область Куп'янський район , були в окупації є руйнування але населення не получили кошти від красного креста ні одноразової допомоги , хоча кругом з вітають , що виплати в Харківській області вже здійснили . Поясніть будь ласка чого так про селище Великий Бурлук забули?

Олександер

14 грудня 2022, 13:18

Валентина , скажите пожалуйста мы били в окупацыи г Купянск и в связи с боковыми действиями выехали вг Харьков могу я получить 1200 в Харькове

Валентина

28 вересня 2022, 08:38

Доброго ранку, підкажіть будь ласка, якщо ми до 26 квітня були в окупації, а потім виїхали, ми можемо отримати 1200? Якщо так, де їх можна отримати? Дякую

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися