Жителям деокупованих громад Харківщини доставлено першу гуманітарну допомогу

Балаклія та Чкаловська громада отримали продукти та набори першої необхідності.

До звільнених громад Харківщини вирушили перші гуманітарні вантажі. Дефіциту продовольства населення немає. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію заступника глави Офісу Президента Кирила Тимошенко .

"Наші люди вже отримують продукти та гігієнічні засоби. Це і консерви, і згущене молоко, вода, макаронні вироби. Насамперед такі продуктові набори необхідні, тому що в багатьох громадах немає газу та електрики. Поки що", – написав чиновник.

До Балаклійської громади відправили понад 42 тонни продуктів та понад 5 тисяч літрів напоїв. Жителям Чкалівської громади було доставлено майже 2,5 тонни продуктів.

Крім того, гуманітарну допомогу одержують ті заклади області, які централізовано готують їжу для переміщених осіб. Минулого тижня громади отримали майже 55 тонн продуктів та інші необхідні речі.

"Тим часом, на звільнених територіях працюють поліцейські, рятувальники, вже продовжується робота з розмінування, відновлюється робота місцевих органів влади. Повертаємо Україну!", – написав Кирило Тимошенко.

3m243ZRQEMnBnHx1pTb7xxi7Y.jpg

FYEtddNvX0FSQfIlcUHaEaP3C.jpg

gv-dgayo9Ewgpancv55WH3XQN.jpg

O5Vpx9WeLLRNfrAHYU8ZXUtU6.jpg

OGBskEyPlNFSWxOsZ3hWasE0C.jpg

gyp9fOzZFSqQcnyI5KnHfLP9k.jpg

Нагадаємо , що заступник міністра оборони України Ганна Маляр повідомила, що ЗСУ завдяки контрнаступальним діям звільнили від окупації РФ вже 6000 кв. км української території.

У ранковому зведенні Генштабу ЗСУ повідомляється, що на тимчасово зайнятих та звільнених від ворога українських територіях щодня фіксується до двохсот кривавих військових злочинів, скоєних російськими окупантами. Мінна небезпека у звільнених містах та селах залишається високою, понад сімдесят тисяч квадратних кілометрів у десяти областях заміновані боєприпасами та вибуховими речовинами. Сили оборони вживають заходів щодо якнайшвидшого повернення мирного життя до звільнених громад.



Настя

22 вересня 2022, 11:32

Как можно оформить красный крест

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися