З листопада жителі деокупованих територій отримуватимуть додаткову фінансову допомогу

Кабінет міністрів України має ухвалити відповідну постанову

Віцепрем’єрка Ірина Верещук розповіла, що з наступного місяця, тобто з листопада, жителям щойно деокупованих населених пунктів будуть нараховувати додаткову грошову допомогу. Розмір нарахування - 2 200 грн. Про це інформують "Коментарі. Харків" з посиланням на повідомлення пресслужби Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України. 

“Це як гуманітарна допомога, така як речі першої необхідності, основні продукти харчування, необхідні засоби гігієни, теплий одяг на зиму,- так і фінансова допомога”, - повідомила очільниця відомства.

За її словами, кожна людина, яка пережила окупацію, може отримати всі актуальні види матеріальної допомоги. Можна отримати підтримку і від держави, і від гуманітарних міжнародних організацій. Вона зазначила, що з наступного місяця жителі деокупованих територій будуть отримувати ще одну додаткову допомогу – 2200 грн.

На гарячій лінії міністерства повідомили, що Кабмін має ухвалити відповідну постанову з поясненням, хто та які виплати може отримати.

В Мінреінтеграції нагадали, що наразі на звільнених від військових РФ Харківської та Херсонської областей реалізують пілотний проєкт. Громадянам, які фактично там мешкали на момент деокупації, через "Укрпошту" нараховують разову фінансову допомогу в сумі 1200 грн.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській області вперше від початку війни провели засідання Комісії щодо надання матеріальної допомоги населенню. Фінансову допомогу надали 553 особам на суму 5 млн 115 тисяч грн. У середньому це 9 250 грн на особу. З початку 2022 року до відділу фінансової допомоги надійшло 1 699 звернень.



Татьяна

10 жовтня 2022, 19:32

Я з окупованої території

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися