Пацієнтів геріатричного пансіонату евакуюють до Києва, Одеси, Луцька

Деякі інтернати на Харківщині працюють у штатному режимі, адже мають автономне опалення, воду та електроенергію

У Вовчанській громаді евакуюють геріатричний пансіонат. Планують протягом двох днів перевезти більшість пацієнтів закладу до Луцька, Одеси, Києва та Київської області. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію пресслужби Харківської обласної військової адміністрації. 

За словами директора Департаменту соціального захисту населення ХОВА Юрію Шпараги, із 98 евакуйованих є 19 тяжкохворих людей. Чиновник зазначив, що пацієнти здебільшого прикуті до ліжка і транспортувати на великі відстані їх не можна. 

“Через це було вирішено провести їхню евакуацію до подібних закладів в більш безпечні місця Харківської області”, - сказав Юрій Шпарага.

У ХОВА повідомили, що на деокупованих територіях знаходиться сім закладів інтернатного типу, у яких громадяни перебувають постійно, вони мають інвалідність та потребують постійного догляду.

Деякі установи евакуювали повністю чи частково. Було евакуйовано 2/3 Куп'янського психоневрологічного інтернату. Наразі в ньому залишається 50 осіб, однак і їх перевезуть наступного наступного тижня до Вінниці. Директор Департаменту повідомив, що пацієнтів повернуть з установ тоді, коли дозволить ситуація у регіоні.

Часткову евакуації проведуть у Вовчанському спеціалізованому будинку-інтернату. Це особливий заклад - там перебувають громадяни, які відбували покарання у місцях позбавлення волі, мають інвалідність та не мають родичів, родин, власного житла. 

“Тяжких хворих вивезуть і тих, які можуть перебувати в інтернатних закладах загального типу, тобто геріатричних і психоневрологічних, теж евакуюють, але лише в межах Харківської області”, - повідомив Юрій Шпарага.

Деякі заклади залишаються працювати на місцях - Безмятеженський та Піско-Радьківський психоневрологічні інтернати. Установи розташовані в селах, забезпечені автономною електроенергією, водою та теплом і можуть витримати опалювальний сезон у штатному режимі.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харкові не вистачає місць у гуртожитках – евакуйованим пропонують їхати далі.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися