Жителям деокупованої Харківщини відправили українську пресу

Під час окупації Харківської області всі українські медіа були під забороною загарбників

Для інформування жителів на звільнених територіях Харківської області були організовані спеціальні випуски газети “Слобідський край”. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію пресслужби Харківської обласної військової адміністрації.

Друк та доставку преси забезпечили завдяки спільним зусиллям Міністерства культури та інформаційної політики України, Харківської ОВА, Держкомтелерадіо, “ДАК “Укрвидавполіграфія” та міжнародних партнерів.

Першу партію газет у деокуповані громади доставили минулого тижня. Тираж кожного з випусків склав по 20 тисяч екземплярів. 

У Харківській ОВА нагадали, що з перших днів окупації області всі українські медіа були під забороною загарбників. “Натомість російська пропаганда нав’язувала свою спотворену реальність. Відтак, очевидці російської окупації були у суцільному невіданні про наслідки злочинів РФ”, - йдеться у повідомленні Харківської ОВА.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що на звільнену територію Харківщини надсилають будівельні матеріали та кошти на відбудування. Фури та вагони з будівельними матеріалами, кошти на відбудування звільнених від окупантів громад Харківщини надсилають щонайменше з десяти інших областей України.

Щонайменше 10 областей України допомагають з відбудовою Харківщини. Одеська та Полтавська області підтримали фінансово, планує таку ж допомогу Івано-Франківщина. Дніпропетровська, Житомирська, Кіровоградська, Рівненська, Черкаська, Тернопільська, Закарпатська області передають будівельні матеріали. Так, Ізюм уже отримав від Днепропетровщини партію цегли. Кіровоградська область відправила для Балаклії, Дергачів і Чугуєва OSB- плити, брус, плівку, гідробар'єр та інше.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися