У Харкові планують відкрити пункти безкоштовної видачі гарячого харчування

Харківський міський голова Ігор Терехов розповів про підготовку міста до зими та про основні питання, які намагається вирішити міська влада

У суботу, 8 жовтня, очільник Харкова Ігор Терехов зустрівся із представниками Литовської Республіки. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію пресслужби Харківської міської ради.

У полі зору сторін було обговорення підготовки міста до опалювального сезону, створення нового Генерального плану розвитку Харкова та загалом завдання військової підготовки міст. 

Мер Харкова повідомив, що місто практично готове до опалювального сезону. “Сучасні магістральні трубопроводи укладають по всьому місту, у тому числі на Північній Салтівці”, - розповів Ігор Терехов. Він також повідомив про розселення внутрішньо переміщених осіб - їм надають житло у гуртожитках. До того ж, ВПО можуть отримати роботу на комунальних підприємствах. Також вони отримують гуманітарну допомогу завдяки підтримці партнерів.

Ігор Терехов розповів про подальші плани міста - взимку будуть відкриті пункти безкоштовної видачі гарячого харчування. Зараз місто формує запас продуктів, а кухні будуть організовані на базі шкільних їдалень.

Також Ігор Терехов повідомив, що громадський транспорт у місті залишається безкоштовним, додаються нові маршрути. “Багато людей підтримують комунальні служби. Разом із людьми закриваємо вибиті вікна. Всі об'єднані, щоб зробити краще і швидше. Я впевнений, що ми переможемо і разом, завдяки нашим міжнародним партнерам, відбудовуватимемо наше місто”, - підкреслив мер Харкова.

Віцеспікер Сейму Литовської Республіки Паулюс Саударгас, зазначив, що Литва радіє новим військовим успіхам України. Він відзначив вдалий контрнаступ українських військових та стійкість Харкова і харків'ян.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що вночі, з 7 на 8 жовтня, російська армія завдала ракетного удару по двом районам Харкова. За процесуального керівництва Слобідської та Салтівської окружних прокуратур м. Харкова розпочато досудові розслідування у кримінальних провадженнях за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися