На Харківщині понад 10 тис. жителів отримали грошову допомогу

В “Укрпошті” щодня видають приблизно 1000 виплат

У деокупованих населених пунктах Харківської області триває виплата жителям разової фінансової допомоги у розмірі 1200 грн. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію пресслужби Харківської обласної військової адміністрації. 

Видача фінансової допомоги реалізується спільними зусиллями Мінреінтеграції, Товариства Червоного Хреста в Україні та “Укрпошти”. 

За словами директора Департаменту соцзахисту населення Харківської ОВА Юрія Шпараги, жителям звільнних від окупантів територій така допомога виплачується за списками, які передають голови громад.

Він розповів, що це харківське ноу-хау і влада інших областей України цікавиться, як відбуваються виплати. 

“А відбувається дуже просто: на звільнених територіях, де відновлені органи влади, керівники громад формують списки тих жителів, які залишилися там мешкати”, - зазначив Юрій Шпарага.

Далі, за його словами, вказані списки передають в “Укрпошту” і потім разом з пенсійними нарахуваннями видають по 1200 грн кожному жителю звільненої території. “Зокрема, на сьогодні допомогу отримали 1170 осіб Балаклійської громади”, - зауважив Юрій Шпарага.

Керівник Харківської дирекції "Укрпошти" Юрій Савченко додав, що наразі на день проводиться приблизно тисяча виплат. За його словами, уже було здійснено понад 10 тисяч виплат по 1200 грн жителям звільнених від окупантів територій. Усього грошову допомогу отримають майже 200 тисяч осіб.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що вже з 20 жовтня мешканці звільнених регіонів зможуть отримати додаткову грошову допомогу у розмірі 2200 грн. Відомо, що нову фінансову допомогу отримають тільки ті громадяни, які пережили окупацію, не виїжджаючи за території, які були захоплені ворогом.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися