Коли жителі деокупованих територій отримають разову грошову допомогу у розмірі 2200 грн

Жителі деокупованих територій зможуть отримати кілька видів допомоги

Наразі на деокупованій території Харківщини жителям виплачують разову грошову допомогу у розмірі 1200 грн. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України. 

“Укрпошта здійснює виплати в розмірі 1200 грн на кожного члена родини, що перебував в окупації”, - розповіли у відомстві. 

За останніми даними, на Харківщині більш як 8 тис. осіб вже отримали фінансову допомогу на загальну суму понад 9,6 млн грн. Протягом останніх днів кошти отримували жителі, зокрема, у таких населених пунктах Харківщини як Рогань, Шевченкове, Лужок, Петропілля, Ставище, Сумське.

У Мінреінтеграції розповіли, що вже з 20 жовтня мешканці звільнених регіонів зможуть отримати додаткову грошову допомогу у розмірі 2200 грн.

Відомо, що нову фінансову допомогу отримають тільки ті громадяни, які пережили окупацію, не виїжджаючи за території, які були захоплені ворогом. 

Щоб отримати 2200 грн, потрібно звертатися до органів місцевого самоврядування чи призначених військових адміністрацій.

pictureРаніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у суботу, 1 жовтня, було відправлено майже 6000 ковдр, понад 1000 продуктових наборів та супутниковий інтернет Starlink в Куп’янську та Шевченківську громади. 

Загалом 11 326 ковдр доставили двома вантажівками з Румунії до Харкова.  Заступниця ХОВА Віта Ковальська розповіла, ці ковдри роздадуть жителям деокупованих територій Харківської області. У Харківській ОВА також повідомили, що найближчим часом буде отримано 38 000 предметів теплого одягу та ще 3060 ковдр. Вони будуть розподілені по Східним та Центральним областях України.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися