На деокуповану Харківщину повертається українське радіо

На деокупованих територіях Харківщини проводяться роботи з відновлення українського мовлення

Після звільнення населених пунктів Харківської області відновлюється робота українських медіа, адже їхня діяльність була заборонена під час окупації. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної військової адміністрації.

У Змієві  запрацювало "Українське радіо.Харків" на частоті 90.8 FM. Трансляцію здійснює на своїй хвилі ТРК "Слобожанське ФМ". Увімкнення з Харкова відбуватиметься о 12:35 і о 17:35.

Завдяки підсиленому сигналу українського радіомовлення відновився зв'язок і в Балаклії. Послухати УР-3 можна  на хвилі 103.3 FM.

Наразі спеціалісти працюють над відновленням українського радіомовлення в Куп'янську. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що для інформування жителів на звільнених територіях Харківської області були організовані спеціальні випуски газети “Слобідський край”.

Друк та доставку преси забезпечили завдяки спільним зусиллям Міністерства культури та інформаційної політики України, Харківської ОВА, Держкомтелерадіо, “ДАК “Укрвидавполіграфія” та міжнародних партнерів. Першу партію газет у деокуповані громади доставили минулого тижня. Тираж кожного з випусків склав по 20 тисяч екземплярів. 

У Харківській обласній військовій адміністрації нагадали, що з перших днів окупації області всі українські медіа були під забороною загарбників. “Натомість російська пропаганда нав’язувала свою спотворену реальність. Відтак, очевидці російської окупації були у суцільному невіданні про наслідки злочинів РФ”, - зазначено у повідомленні Харківської ОВА.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися