Харківщина отримала 150 комплектів Starlink

Завдяки комплектам у звільнені населені пункти повернеться зв'язок

Харківська область отримала надсучасні комплекти Starlink. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Частина комплектів призначена для інтернет-провайдерів та мобільних операторів. “Це дозволить швидко відновити зв’язок, поки не відбудується пошкоджена інфраструктура. Люди врешті зможуть почути голоси своїх рідних”, - зазначили у відомстві. 

У міністерстві розповіли, що наразі у Харківській області мобільні оператори відновили вже 27 мобільних базових станцій та продовжують відновлювати інші.

Решту комплектів передбачена для місцевої влади. Це дозволить налагодити швидке й ефективне відновлення звільнених від окупантів територій.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що на звільнених територіях Харківщини відновлюють нормальні умови для життя громадян. У деяких населених пунктах уже відновили газо-, електро- та водопостачання. В інших громадах роботи на початковому етапі. Приміром, після звільнення Борівської громади від російських окупантів триває процес обстеження і зачистки територій, розмінування. Також проводяться слідчі дії щодо злочинів російських військових, виявлення колаборантів, збір доказів щодо співпраці окремих осіб з окупантами тощо.

Місцева влада повідомила, що на території громади поки не відновили електропостачання, відсутній мобільний зв’язок. Вода у населені пункти подається за графіком по кілька годин на добу. А у деяких населених пунктах немає газопостачання. Однак роботи з відновлення нормального життя в області тривають.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися