На Харківщині відновлюють дороги: де можна проїхати

У Харківській області тривають роботи з відновлення автошляхів

Одне з пріоритетних завдань після звільнення Харківщини від окупантів - це відновлення транспортного сполучення на деокупованих територіях. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Міністерства інфраструктури України. 

У відомстві зазначили, що найскладнішою перепоною у цьому процесі є знищені мости та шляхопроводи. З облаштуванням тимчасових переправ Україні допомагають європейські партнери. У Харківській області монтують один із металевих мостів. Конструкцію передала Адміністрація державних матеріальних резервів Чеської Республіки.

36-метрову переправу облаштують біля Балаклії. Тимчасовий міст допоможе з’єднати звільнене місто із Харковом автошляхом Р-78.

Рух мостом планують відкрити вже у листопаді. Рух на ньому буде реверсний, однак навіть така переправа значно спростить транспортний зв’язок зі звільненим містом.

Разом з роботами над облаштуванням тимчасової переправи фахівці розчищають державні та комунальні дороги. З вересня прибрали 414,4 км автомобільних доріг державного значення та 24,2 км комунальних доріг Балаклії, Ізюму та Куп’янська.

Не зупиняється робота попри обстріли, дорожні служби працюють 24/7. Разом із військовими облаштували сім тимчасових переправ, ще шість - будуються, вони запрацюють найближчим часом.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що дорожники Харківщини приводять до ладу Куп’янськ. Основна ціль – налагодити функціонування логістичного та гуманітарного коридору від Чугуєва до Куп’янська по автомобільній дорозі Н-26 Чугуїв – Мілове. Перший етап – розчищення ділянки траси Н-26, що пролягає через місто Куп’янськ – стартував 12 жовтня. Перед цим вибухотехніками ДСНС була проведена масштабна робота по розмінуванню території.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися