У деокупованій Борівській громаді відновили постачання газу

Через обстріли ворожих військ населення Борової та навколишніх населених пунктів понад пів року залишались без газопостачання

Під час тимчасової окупації населених пунктів російські військові руйнували газопроводи високого тиску, прострілювали обладнання та руйнували будівлі газорегуляторних пунктів, щоб жителі не могли користуватися газом. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної військової адміністрації. 

Після деокупації населеного пункту спеціалісти “Харківгазу” відновили газогони та підключили до газопостачання понад 3500 родин селища Борова, сіл Новоплатонівка, Загризове, Підлиман, Першотравневе.

Загалом за день газопостачання відновили у понад 4000 будинках Ізюмської, Чугуївської, Борівської, Балаклійської деокупованих громад. У Харківській обласній військовій адміністрації розповіли, що відновлення газорозподільної системи області триває щодня, без вихідних.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що спеціалісти АТ “Харківгаз” проводили обстеження газопроводів середнього тиску в селі Червона Гусарівка Балаклійської громади. Фахівці виконали діагностику після перевірки газових мереж саперами ДСНС. У компанії розповіли, що для обстеження перших 100 метрів газогону довелось знешкодити 104 міни. “Розмінування трас газопроводів високого тиску у Чкаловському дозволило виявити місця розриву труб. Окупанти перебили газопровід високого тиску та замінували його для неможливості проведення ремонту”, - повідомили в компанії. У газовій службі розповіли, що таким чином рашисти планували залишити людей без газу. Наразі газовики ремонтують пошкоджену агресором трубу.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися