Понад 100 мін на 100 м газопроводу: Яка ситуація з газопостачанням у Балаклійській громаді

Російські військові замінували кожен метр газопроводів у Балаклійській громаді

Спеціалісти АТ “Харківгаз” проводять обстеження газопроводів середнього тиску в селі Червона Гусарівка Балаклійської громади. Фахівці виконують діагностику після перевірки газових мереж саперами ДСНС. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію АТ “Харківгаз”.

У компанії розповіли, що для обстеження перших 100 метрів газогону довелось знешкодити 104 міни.

“Розмінування трас газопроводів високого тиску у Чкаловському дозволило виявити місця розриву труб. Окупанти перебили газопровід високого тиску та замінували його для неможливості проведення ремонту”, - повідомили в компанії.

У газовій службі розповіли, що таким чином рашисти планували залишити людей без газу. Наразі газовики ремонтують пошкоджену агресором трубу.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що після деокупації в населених пунктах Харківської області усі служби відновлюють нормальні умови життя. Адже російській окупанти знищували житлові будинки, лікарні, освітні заклади, мережі водо-, електро-, газопостачання. В Ізюмському районі  найближчим часом буде відновлена електроенергія, як це зробили в Балаклії. Далі буде запущено банківську систему та інші важливі послуги. Потім – газопостачання. На Ізюмщині працює мобільний зв'язок та інтернет. 

Підрозділи ДСНС активно розміновують та розбирають завали приміщень, які підлягають відновленню, зокрема багатоповерхівок. Для цього залучили додаткові підрозділи із західних областей України. Також діє гуманітарний штаб, де рівномірно розподіляють продукти харчування, одяг та засоби гігієни.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися