Хто та як може безоплатно отримати паливну деревину від держави

Отримати паливну деревину можуть усі домогосподарства восьми прифронтових областей

З 1 листопада у регіонах, що прилягають до зони бойових дій, розпочнуть видавати безоплатну паливну деревину для обігріву осель. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України. Відповідно до рішення Кабміну жителі 8 прифронтових областей – Донецької, Запорізької, Миколаївської, Сумської, Харківської, Херсонської, Дніпропетровської, Чернігівської – отримають паливну деревину з доставкою додому.

На отримання безплатної сировини можуть претендувати усі домогосподарства регіонів, що прилягають до зони бойових дій.

Щоб отримати паливну деревину, потрібно подати заяву до органів місцевої влади та підготувати перелік документів, вказаних в інфографіці.

picture

Надавати такий вид допомоги будуть у порядку черговості, з урахуванням критеріїв вразливості категорій населення. Черговість пріоритетності визначають в обласних військових адміністраціях.

picture

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що на деокупованих територіях Харківської області продовжують виплачувати жителям матеріальну допомогу. Грошову допомогу у розмірі 1200 грн на особу на Харківщині отримало майже 24 тисячі людей. У відомстві нагадали, що виплати здійснюються у межах спільного проєкту Мінреінтеграції, Товариства Червоного Хреста України та Укрпошти. “Укрпошта” тільки за минулий тиждень  провела на звільненій Харківщині виплати на суму близько 9 млн грн.

У міністерстві зазначили, що доставку населенню готівки значно пришвидшили завдяки відкриттю стаціонарних відділень національного оператора поштового зв’язку. Цього тижня запрацювало відділення Укрпошти в Куп’янську. Днями планується відкриття у Вовчанську.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися