Програма “Прихисток” на Харківщині: як надати допомогу ВПО та отримати компенсацію

З 1 жовтня розмір компенсації за одну людину, що проживає, збільшився

У Харківській області у межах програми “Прихисток” житло знайшли понад 54 тисячі осіб. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної військової адміністрації.

У Департаменті соціального захисту населення Харківської ОВА зазначили, що на Харківщині понад 15 тисяч житлових об’єктів надали для поселення внутрішньо переміщеним особам.

За словами директора Департаменту Юрія Шпараги, розмір компенсації фізичним особам, які безоплатно надали житло ВПО, з 1 жовтня становить 30 грн за добу, тобто в межах 900 грн за місяць. Розмір вказано на одну особу, що проживає. 

Для отримання компенсації, власникам житлових об'єктів, які безоплатно розміщують ВПО під час дії воєнного стану, потрібно:

- ввести дані про житло для розміщення ВПО до вебресурсу “Прихисток”, також інформацію можна надати виконавчому комітету сільської, селищної чи міської ради;

- не пізніше наступного дня за днем розміщення ВПО власник житла має подати заявку до ОМС, в документі потрібно вказати дату поселення та дані осіб, які поселені;

- щомісяця до 5 числа потрібно подавати заявку виконкому щодо кількості днів та кількості людей, які проживали за програмою;

- щомісяця до 20 числа виконується нарахування коштів на банківський рахунок – компенсація за розміщення ВПО.

Сума виплат нараховується залежно від кількості днів проживання ВПО. Компенсація виплачується коштом державного бюджету і стовідсотково надається у безготівковій формі. 

У Департаменті розповіли, що у межах області зареєстровано понад 400 тисяч ВПО.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що органи соцзахисту зобов’язані приймати усі повторні заяви від ВПО на отримання допомоги.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися