Як отримати паспорт у деокупованому Ізюмі

Серед пріоритетних завдань мобільної групи - оформлення ID-картки вперше, при досягненні 14-річного віку

В Ізюмі на Харківщині відновили послуги з оформлення документів. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Державної міграційної служби України. 

У місті адміністративні послуги ДМС надаються у спеціально обладнаному мобільному автобусі. Мобільна група виконує оформлення документів завдяки системі Starlink.

Пріоритетне завдання фахівців - оформлення ID-картки вперше, при досягненні 14-річного віку. Також у пріоритеті - відновити втрачені та знищені під час тимчасової окупації паспорти громадянина України.

У ДМС зазначили, що відновлення надання адміністративних послуг для жителів деокупованих територій є дуже важливим. Адже саме чинні документи допоможуть жителям звільнених населених пунктів отримати соціальних послуг, яких вони були позбавлені, пенсійне, соціальне забезпечення тощо. 


В Ізюмі мобільна група працює щочетверга, до повного відновлення роботи підрозділу. Довідку можна отримати за телефоном: +38 (095) 045 22 63.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у понеділок, 17 жовтня, Балаклійський підрозділ ГУ ДМС України в Харківській області відновив роботу в повному обсязі.

Місто Балаклія стало першим з деокупованих населених пунктів, де українцям знову надають адміністративні послуги Міграційної служби. У міській раді повідомили, що у підрозділі діють всі канали зв’язку, а жителі міста можуть отримати наступні послуги:

- відновлення втрачених чи знищених документів;

- оформлення паспорта громадянина України у формі ID-картки;

- обмін паспорт-книжечки на ID-картку;

- вклейка фотографії до паспорта громадянина України при досягненні 25- та 45-річного віку;

- оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися