Якими будуть пункти обігріву у Харкові та де їх облаштують

Ігор Терехов розповів про організацію різних типів пунктів обігріву та забезпечення містян комунальним транспортом

Харків готується до найскладнішого опалювального сезону. Адже Російська Федерація знищує енергетичні об'єкти по всій території країни, чим намагається зірвати опалювальний період. Щоб забезпечити харків'ян теплом у разі виникнення аварійних ситуацій, влада міста готує декілька типів пунктів обігріву. Про це повідомив Харківський міський голова Ігор Терехов ефірі національного телемарафону інформують "Коментарі. Харків".

За його словами, перший тип пунктів обігріву - великі об'єкти - школи та станції метрополітену. Школи, будуть пристосовані для більш тривалого перебування людей. Сьогодні Ігор Терехов представлятиме один із таких проєктів великого пункту обігріву. На станціях метрополітену також облаштують необхідні умови для обігріву людей. Мер міста зазначив, що у перші дні війни понад 150 тисяч харків'ян використовували станції метрополітену як укриття. Планують використати ці площі і взимку. 

Також пункти обігріву облаштують у безпечних зупинках, у мікрорайонах розмістять невеликі пункти - намети та будиночки.  

Усі перелічені пункти обігріву будуть оснащені генераторами, тепловими гарматами, а також джерелами електроживлення, щоб люди могли зарядити телефони. Крім того, за потреби буде організована видача гарячого харчування. 

Так влада продумує систему каналізації та підвезення води. “Ми розуміємо, що можемо зіткнутися з дуже серйозними викликами, і нам потрібно буде забезпечити людей усім необхідним”, - наголосив Ігор Терехов.

Наразі вирішується питання  щодо транспортного забезпечення Харкова. У разі відключення електроенергії метрополітен та електротранспорт не будуть працювати. Тож продумуються автобусні маршрути, проводиться закупівля палива, щоб містяни могли користуватися комунальним транспортом та вільно пересуватися містом.

Ігор Терехов висловив впевненість, що попри всі загрози, харків'яни вистоять і місто пройде опалювальний сезон. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що через масований обстріл 31 жовтня більшість робіт з пробного пуску тепла у харківських багатоповерхівках фахівцям доведеться виконувати наново.




Джерело: https://t.me/citykharkivua
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися