Результати обстрілів Харкова: що буде з централізованим опаленням

Через масований обстріл 31 жовтня більшість робіт з пробного пуску тепла у харківських багатоповерхівках фахівцям доведеться виконувати наново

У результаті ворожої атаки на об'єкти критичної інфраструктури не поновила роботу котельня та кілька центральних теплових пунктів. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

У КП "Харківські теплові мережі" розповіли, що після вчорашньої ворожої атаки на об'єкти енергетичної інфраструктури України не вистачає напруги для повноцінної роботи тепломереж та тиску холодної води. У компанії зазначили, що наразі стоїть завдання вберегти обладнання від негативного впливу через перебої з напругою, а мережі - від розмерзання у критичних ситуаціях.

Особливої уваги потребують внутрішньобудинкові мережі. Якщо виникне загроза тривалої відсутності постачання електроенергії на котельних та ЦТП потрібно терміново здійснити злив системи. Такі кроки допоможуть швидко відновити систему. 

У компанії розповіли, що 96% харківських будинків пройшли пробний пуск тепла на момент масованого обстрілу 31 жовтня. Тепер більшість робіт доведеться проводити наново.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що через масові пошкодження житлового фонду та інфраструктури міста Харкова 50 будинків частково або повністю не будуть підключені до опалення.

Як повідомили у КП "Харківські теплові мережі", станом на 18:00 6 жовтня, 25 таких будинків розташовані у Київському районі, 13 будинків – у Салтівському, два будинки – у Холодногірському, один будинок – у Слобідському та по три – у Шевченківському, Немишлянському та Основ’янському районах міста. Зважаючи на характер та обсяги пошкоджень, у деякі будинки тепло запускатимуть частково, втім низка будинків до опалення підключатися не буде.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися