Що відомо про відключення електроенергії у Харкові та області 3 листопада

Сьогодні на Харківщині мають застосовувати графіки погодинних відключень електроенергії

У четвер, 3 листопада,  Диспетчерський центр НЕК "Укренерго" повідомив операторів розподільчих мереж (обленерго) про обсяги для обмеження постачання електроенергії споживачам. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію НЕК “Укренерго”.

Відповідно до повідомлення компанії, у Харківській області 3 листопада застосовуються графіки погодинних відключень (ГПВ). Інформацію щодо термінів відключень окремих вулиць або району має надавати місцевий оператор розподільчих мереж (обленерго). На сайті АТ “Харківобленерго” розміщений графік погодинних відключень, розрахований на 12 черг. Детальніше ознайомитися з інформацією можна за посиланням

В “Укренерго” нагадали, що  обмеження споживання електроенергії необхідні, щоб знизити рівень навантаження на мережі, забезпечити стале балансування енергосистеми. Також запровадження обмежувальних заходів дозволить уникнути повторних аварійних ситуацій після того, як електромережі були ушкоджені ворожими ракетними обстрілами та атаками дронів.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що на Харківщині тривають роботи з ліквідації наслідків ворожих обстрілів. Для стабілізації енергосистеми використовують тимчасові обмеження електропостачання. У Харкові застосовують комбіновані відключення електроенергії. У Харкові використовують 12 черг -  з 7 ранку до 23 вечора. Орієнтовно відключення світла триває близько 3-4 годин. Однак, з огляду на ситуацію, енергетики можуть корегувати графіки в режимі онлайн. За словами начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова, варто пам'ятати, що ворожі обстріли дисбалансують енергетичну систему всієї країни.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися