У Харкові застосовують комбіновані відключення електроенергії: що потрібно знати

Енергетики можуть корегувати графіки відключення електроенергії у режимі онлайн

На Харківщині тривають роботи з ліквідації наслідків ворожих обстрілів. Для стабілізації енергосистеми використовують тимчасові обмеження електропостачання. У Харкові застосовують комбіновані відключення електроенергії. Про це розповів під час ефіру національного марафону "Єдині новини" начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, повідомляють "Коментарі. Харків". 

У Харкові використовують 12 черг -  з 7 ранку до 23 вечора. Орієнтовно відключення світла триває близько 3-4 годин. Однак, з огляду на ситуацію, енергетики можуть корегувати графіки в режимі онлайн. За словами Олега Синєгубова, варто пам'ятати, що ворожі обстріли дисбалансують енергетичну систему всієї країни. 

Голова Харківської ОВА розповів також про темпи відновлення критичної інфраструктури на звільнених територіях. За його словами, станом на 1 листопада, до газопостачання підключено 67% споживачів, а до електропостачання – понад 70% споживачів.

Напередодні, 31 жовтня, постачання газу відновили для жителів селища Ківшарівка Куп'янського району. Тут блакитне паливо повернули у понад 16 тисяч осель, тобто газом забезпечено 66% населення. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що через ворожий обстріл, який трапився 31 жовтня, запланований графік відключень електроенергії в області довелося скасувати. Заступник начальника Харківської ОВА Роман Семенуха зазначив, що усі служби докладають зусиль, щоб поновити постачання електроенергії та води в окремих районах Харкова та області. Це пов’язано винятково з сьогоднішніми ранковими ворожими ударами.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися