Скільки коштів витратить Харків на намети для пунктів обігріву

Пункти обігріву планують встановити у всіх районах міста

У середу, 2 листопада, на засіданні виконавчого комітету Харківської міської ради ухвалили рішення про виділення коштів для закупівлі каркасних наметів з утеплювачем. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. 

Мер Харкова Ігор Терехов розповів, що на придбання наметів вирішили виділити 5 млн грн з резервного фонду бюджету Харківської міської територіальної громади. 

За словами очільника міста, у цих наметах будуть облаштовані пункти обігріву. Такі місця будуть встановлені у кожному районі Харкова. У пунктах обігріву встановлять генератори, теплові гармати, а також джерела електроживлення, щоб люди могли зарядити телефони. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що Харків готується до найскладнішого опалювального сезону. Адже Російська Федерація знищує енергетичні об'єкти по всій території країни, чим намагається зірвати опалювальний період. Щоб забезпечити харків'ян теплом у разі виникнення аварійних ситуацій, влада міста готує декілька типів пунктів обігріву.

Перший тип пунктів обігріву - великі об'єкти - школи та станції метрополітену. Школи, будуть пристосовані для більш тривалого перебування людей. На станціях метрополітену також облаштують необхідні умови для обігріву людей. У перші дні війни понад 150 тисяч харків'ян використовували станції метрополітену як укриття. Планують використати ці площі й взимку.  Також пункти обігріву облаштують у безпечних зупинках, у мікрорайонах розмістять невеликі пункти - намети та будиночки. 



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися