У яких громадах Харківщини є ризик виникнення інфекційних захворювань: подробиці

Причиною виникнення ризику появи інфекційних захворювань стало забруднення питної води

На Харківщині триває моніторинг якості водопровідної, джерельної та колодязної води. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію ДУ “Харківський ОЦКПХ  МОЗ”.

В установі розповіли про результати обстеження 65 населених пунктів, які знаходяться у Балаклійській, Великобурлуцькій, Вільхуватській, Дергачівській, Ізюмській, Куньєвській, Оскільській, Печенізькій, Савинській, Чкаловській територіальних громадах.

Перевірки деокупованих територій тривають постійно. Мета таких моніторингів - запобігти виникненню та поширенню інфекційних хвороб серед населення.

Фахівці розповіли, що в ході перевірок звільнених населених пунктів Харківської області встановлено високий рівень ризику виникнення інфекційних захворювань. Загрози виникнення хвороб пов’язані з питною водою. В ході моніторингу виявили, що 61% досліджених проб колодязної й джерельної води та 35% проб водопровідної води не відповідали гігієнічним вимогам за мікробіологічними показниками епідемічної безпеки.

Робота з проведення санітарно-епідеміологічної оцінки звільнених населених пунктів триває.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харкові щоденно фахівці КП “Харківводоканал” перевіряють якість водопровідної води. За результатами досліджень лабораторії санітарно-епідеміологічного контролю підприємства, якість водопровідної води у Харкові відповідає всім встановленим санітарно-гігієнічним нормам. За словами начальника санітарно-екологічної служби підприємства Владислава Бучнєва, проводиться щоденна перевірка якості водопровідної води за 20 показниками. https://labcenter.kh.ua/?p=28135



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися