Чому водопровідна вода у Харкові стає каламутною

У КП “Харківводоканал” розповіли, що робити у разі каламутності водопровідної води

У Харкові щоденно фахівці КП “Харківводоканал” перевіряють якість водопровідної води. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. 

За результатами досліджень лабораторії санітарно-епідеміологічного контролю підприємства, якість водопровідної води у Харкові відповідає всім встановленим санітарно-гігієнічним нормам. 

За словами начальника санітарно-екологічної служби підприємства Владислава Бучнєва, проводиться щоденна перевірка якості водопровідної води за 20 показниками. Для аналізу відбирають від 30 до 50 проб на контрольних точках. У Харкові контролюють понад дві тисячі об'єктів водопостачання. Перевірка виконується на всіх точках відбору - відбирають зразки в накопичувальних резервуарах чистої води, насосних та водопровідних станціях, водорозбірних колонках. 

За словами фахівця, іноді харків'яни скаржаться на каламутність водопровідної води. Це трапляється через ремонтні роботи на зовнішніх мережах чи внутрішньобудинкових комунікаціях. Каламутну воду потрібно злити та почекати. Для пиття потрібно відстоювати воду, щоб випарувався залишковий хлор. Після кип'ятіння воду можна використовувати без обмежень.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що при Харківській обласній військовій адміністрації створять робочу групу для обстеження стану водних об’єктів області. У складі робочої групи працюватимуть спеціалісти органів водного господарства, екологи та науковці. За словами директора Департаменту захисту довкілля та природокористування ХОВА Андрія Нерети, особливої уваги потребують водні об’єкти, які знаходяться на звільненій території. За словами фахівця, крім місцевих спеціалістів, до роботи долучаться представники міжнародних природоохоронних організацій.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися