В одному з міст Харківщини перевірили торгівлю: що виявили

Жителів Харківської області закликали не купувати продукти на стихійних ринках

У п'ятницю, 11 листопада, у Люботині були проведені заходи  з припинення стихійної торгівлі харчовими продуктами. Метою рейду стала профілактика харчових отруєнь, токсикоінфекцій та можливого виникнення санітарно-епідеміологічних ускладнень. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області. 

Інспектори перевірили місто та встановили місця, де продавали потенційно небезпечну продукцію (яка не пройшла обов'язковий контроль): 

  • м’ясо сільськогосподарських тварин та птиці; 

  • консерви домашнього виготовлення;

  • продукцію рослинного походження, у тому числі гриби. 

Продаж вказаної продукції без належної перевірки є порушенням ст. 37 Закону України “Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів”.

Інспектори вжили заходів з припинення стихійної торгівлі. Також в управлінні зазначили, що й надалі проводитимуть відповідні перевірки. 

“Закликаємо мешканців Харківської області не ризикувати своїм здоров'ям і здоров'ям близьких та не купувати харчові продукти в місцях стихійної торгівлі”, - наголосили в управлінні.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що на Харківщині триває моніторинг застосування державних регульованих цін на лікарські засоби. Під контролем препарати, які беруть участь у програмі “Доступні ліки”. Зокрема, фахівці перевірили розміри граничних оптово-відпускних, закупівельних та фактичних роздрібних цін та надбавок на ліки, які увійшли до програми реімбурсації.  Так, за жовтень поточного року опрацювали інформацію від 291 аптеки, проаналізували понад 32,8 тис. цін на лікарські препарати щодо виконання вимог законодавства у сфері ціноутворення.



Джерело: https://t.me/khdpssgovua
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися