У Харківській області перевірили ціни на ліки: що виявили

Фахівці перевірили вартість лікарських засобів у 291 аптеці

На Харківщині триває моніторинг застосування державних регульованих цін на лікарські засоби. Під контролем препарати, які беруть участь у програмі “Доступні ліки”. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області.

Зокрема, фахівці перевірили розміри граничних оптово-відпускних, закупівельних та фактичних роздрібних цін та надбавок на ліки, які увійшли до програми реімбурсації. 

Так, за жовтень поточного року опрацювали інформацію від 291 аптеки, проаналізували понад 32,8 тис. цін на лікарські препарати щодо виконання вимог законодавства у сфері ціноутворення.

Порушень державної дисципліни цін не виявлено.

У службі нагадали, що наразі в Україні діють встановлені обмежувальні торговельні (роздрібні) надбавки на певні категорії ліків від 10% до 25% до закупівельної ціни з урахуванням податків.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харкові відновили свою роботу близько 70% аптек, які працювали до початку повномасштабної війни.

У Департаменті адміністративних послуг та споживчого ринку розповіли, що аптеки відновили свою діяльність у всіх районах містах і забезпечують потреби містян у ліках, медичних виробах та санітарно-гігієнічних товарах. Також в аптечних мережах можна придбати дитяче харчування та воду, аксесуари для годування та купання немовлят, товари для догляду тощо.

Аптечні мережі на своїх офіційних ресурсах інформують споживачів про свою роботу, а також повідомляють про наявний асортимент товарів, контакти та графіки роботи об'єктів.



Джерело: https://kh-consumer.gov.ua/
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися