Як організують навчання школярів на деокупованих територіях Харківщини

У деяких населених пунктах навчання відновлять протягом найближчих днів

У деокупованих громадах, де навчання школярів призупинили через повномасштабне вторгнення Росії, планують відновити онлайн-заняття. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

Обласна та влада на місцях працюють над відновленням постачання електроенергії та інтернету у звільнених населених пунктах, а також кадровим забезпеченням навчальних закладів. Ці питання обговорили під час апаратної наради під керівництвом очільника Харківської ОВА Олега Синєгубова.

Очільник області розповів, що питання кадрового забезпечення навчальних закладів обговорювали з керівництва Міністерства освіти та науки України. Тоді було вирішено залучати до проведення онлайн-навчань на звільнених територіях Харківщини викладачів та студентів закладів вищої освіти.

Директор Департаменту науки та освіти ХОВА Олексій Литвинов зазначив, що допоможуть викладати шкільні дисципліни на звільнених територіях спеціалісти Харківського національного педагогічного університету імені Г.С. Сковороди та Харківської гуманітарно-педагогічної академії.

За його словами, для організації онлайн-навчання в громадах Куп’янщини залучать близько 46 викладачів різних дисциплін: це математика, географія, Харківщинознавство, історія України. Буде представлений весь спектр дисциплін, який викладається у сучасній школі.

Також Директор департаменту зауважив, що в деяких населених пунктах онлайн-навчання відновлять уже протягом найближчих днів - як тільки буде відновлено електропостачання та інтернет мережу. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що 10 листопада прокурори Ізюмської окружної прокуратури Харківської області спільно зі слідчими поліції оглянули Богуславську загальноосвітню школу. У приміщенні навчального закладу знайшли підтвердження спроб окупантів впровадити російську освіту на Харківщині.



Джерело: https://t.me/kharkivoda
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися