Стало відомо, у яких деокупованих населених пунктах Харківщини видають пенсії

Поштовий оператор поки що не має доступу до деяких звільнених населених пунктів Харківщини

На Харківщині відновлюється виплата пенсій у звільнених населених пунктах. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" із посиланням на інформацію Харківської ОВА.

У районах відновили роботу стаціонарні також діють мобільні пункти "Укрпошти". Директор Харківської дирекції АТ "Укрпошта" Юрій Савченко повідомив, що один поштовий пункт може обслуговувати до шести населених пунктів, а один мобільний пункт – до 14.

За словами Юрія Савченка, наступного тижня має відновити роботу стаціонарне відділення у Вовчанську. Це дозволить виплатити пенсії маломобільним групам населення. Після відновлення роботи стаціонарного пункту з'явиться листоноша, яка безпосередньо рознесе пенсії за адресами.

У компанії розповіли, що в деякі громади поки що не можна проїхати через ситуацію безпеки. За словами директора Харківської дирекції АТ "Укрпошта", за Вовчанськом на північно-східному напрямку є дорога, куди поштовий оператор ще не має доступу. Також заборонено проїзд до Дворічанської громади. “Проте нам дають допуск до Куп'янської громади, яка розташована на східному березі. Плануємо продовжити до 30 листопада виплатний період, адже потрібно виплатити пенсії людям, які не отримували виплати кілька місяців”, – розповів Юрій Савченко.

Загалом на обліку в Харківській області перебувають майже 730 тисяч отримувачів пенсій, з них на звільнених територіях налічується 166 тисяч осіб.

Начальник головного управління Пенсійного фонду в Харківській області Віктор Ачкасов розповів, що сервісні центри Пенсійного фонду України відновили роботу в:

  • Ізюмі,

  • Балаклії,

  • Барвінковому Ізюмського району,

  • Шевченковому, Куп’янську, Великому Бурлуці Куп’янського району,

  • у Вовчанську Чугуївського району,

  • у Дергачах Харківського району

Поки не працюють відділення "Укрпошти" у селищі Борова Ізюмського району та у селищі Дворічна Куп'янського району.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що станом на 12 листопада у Харківській області виплатили допомогу майже 33 тисячам осіб. Громадяни одержують 1200 грн на особу.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися