Жителям Харківщини виплатили понад 40 млн грн: Хто та як може отримати кошти

Жителі деокупованих населених пунктів продовжують отримувати фінансову допомогу

У Харківській області від Товариства Червоного Хреста України допомогу виплатили майже 33 тисячам осіб. Фінансова допомога становить 1200 грн на одну особу. Загалом жителям Харківщини виплатили понад 40 млн гривень. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України. 

Виплати можуть отримати ті, хто проживав в населених пунктах під час окупації, чи повертається в деокуповані населені пункти. Однак обов'язково потрібно зареєструватися у списках на отримання допомоги, які формує громада. Міністерство планувало виплатити допомогу майже 200 тисячам осіб. У разі потреби Міжнародний Комітет Червоного Хреста й інші партнери Товариства Червоного Хреста України обіцяли забезпечити необхідний обсяг додаткового фінансування. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що всі внутрішньо переміщені особи, які подали заяви через портал “Дія” до 30 квітня, мають право на нарахування виплати на проживання.

Якщо заява ВПО особи перебуває на розгляді, орган соцзахисту повинен видати довідку про взяття на облік внутрішньо переміщену особу. На підставі документа орган соцзахисту має призначити виплату на проживання за березень-квітень поточного року.  Якщо ВПО, починаючи з травня, має право на подальше нарахування грошової допомоги на проживання, то нарахування продовжуються з травня.

У такому випадку подавати повторну заяву на отримання допомоги не потрібно. Однак усі ВПО, хто не зміг оформити грошову допомогу до 30 квітня через застосунок “Дія”, можуть подати заявку на отримання коштів повторно. Документ приймають до 1 грудня.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися