На Харківщині виявили продаж потенційно небезпечної продукції: деталі

У Мерефі продавали молоко без дотримання вимог законодавства

У Харківській області тривають роботи з виявлення та припинення стихійної торгівлі. Мета інспекцій - профілактика харчових отруєнь, токсикоінфекцій та можливого виникнення у зв’язку з цим санітарно-епідеміологічних ускладнень. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області.

У Мерефі 16 листопада спеціалісти служби спільно з представниками місцевої влади та правоохоронцями провели заходи з припинення стихійної торгівлі харчовими продуктами.

Під час перевірки території міста фахівці виявили місця реалізації потенційно небезпечної продукції. Продавали молоко сире необроблене з пластикових місткостей на розлив. Така торгівля є порушенням вимог законодавства у сфері безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини.

У Держпродспоживслужбі нагадали про необхідність дотримання наступних вимог: 

  • продаж сирого молока дозволений лише на ринку. Продавати такий товар можна тільки у спеціально виділених для цього місцях та після проведення дослідження у держлабораторії ветеринарно-санітарної експертизи на ринку;

  • на ринку на місці продажу молока має бути вода, мило, чистий рушник, стіл з покриттям, яке можна легко помити та продезінфікувати;

  • повинен бути напис “Молоко підлягає кип’ятінню”;

  • для осіб, які продають молоко, обов'язкова наявність особистих медичних книжок, забезпечення санітарним одягом (білий халат і хустка) та дотримання правил особистої гігієни;

  • обов'язкова наявність особистої медичної книжки у водія.

Під час перевірки фахівці вжили заходи з припинення стихійної торгівлі та провели роз’яснювальні бесіди щодо недопущення порушень вимог чинного законодавства.

У службі попередили жителів  області про ризики та наслідки для здоров’я при купівлі потенційно небезпечних харчових продуктів, які  продаються на стихійних ринках.

Інспекції щодо виявлення та припинення стихійної торгівлі в Харківській області триватимуть і надалі. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харкові споживачі можуть перевірити якість харчових продуктів, води, медикаментів, дитячих товарів тощо.



Джерело: https://kh-consumer.gov.ua
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися