Правила для приватного сектору Харкова: за недотримання штрафуватимуть

Харків'янам нагадали про штрафи за створення стихійних сміттєзвалищ

КП “КВПВ” звернулося до мешканців приватного сектору Харкова з проханням дотримуватись правил та графіків вивезення твердих побутових відходів. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

У компідприємстві розповіли про найпоширеніше порушення, яке вчиняють мешканці приватного сектору. Там харків'яни викидають сміття, гілки й листя в невстановлених місцях, утворюючи несанкціоновані сміттєзвалища. Працівники підприємства ліквідували несанкціоноване сміттєзвалище з пр. Льва Ландау, 162. При цьому поруч, по вул. Івана Камишева, встановлено контейнер-бункер безпосередньо для великогабаритних відходів.

Заступник начальника автоколони №1 Євген Гулий зауважив, що за порушення екологічних норм передбачена адміністративна відповідальність. Така норма прописана  ст. 152 КУпАП. Правопорушення карається штрафом для громадян у розмірі 1360 грн, а для посадових осіб та громадян-суб’єктів підприємницької діяльності - 1700 грн.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що КП “Комплекс з вивозу побутових відходів” (КВПВ) попередило про адміністративну відповідальність за несанкціонований викид відходів. На підприємстві розповіли, що деякі приватні підприємці та організацій викидають своє виробниче сміття (відходи швейного виробництва, будівельне сміття тощо)  у контейнери-бункери, встановлені для збирання побутових відходів звичайних містян.При цьому організації не укладають  договори про надання послуг з поводження з побутовими відходами. Директор КП “КВПВ” Олексій Артикуленко розповів, що від таких дій страждають, перш за все, власники приватних будинків.



Джерело: https://t.me/citykharkivua
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися