З Харкова до Польщі поїхали небезпечні консерви: продукт може опинитися в магазинах області

Оператори ринку, у разі виявлення небезпечного продукту в обігу, мають повідомити у відповідні служби

Головне управління Держпродспоживслужби в Харківській області отримало інформацію, що рибні консерви не відповідають нормам якості. Система швидкого реагування по харчових продуктах та кормах (RASFF) повідомила, що в рибних консервах - бички копчені в олії - перевищений допустимий рівень бензо[а]пірену та загальна кількість ПАР. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області. 

Вказаний товар експортували з України до Польщі. Виробник продукту - ТзОВ “РИБОКОНСЕРВНИЙ ЗАВОД “ЕКВАТОР” м. Харків. Номер партії експорту потенційно небезпечних консервів - 1604199790.

Якщо оператори ринку виявлять вказаний вантаж в обігу, вони повинні проінформувати про це структурні підрозділи чи Головне управління Держпродспоживслужби в Харківській області. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що державна установа “Харківський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України” оновила роботи з проведення випробувань різноманітних товарів. Замовити перевірку якості можуть як пересічні громадяни, так і юридичні особи. Можна перевірити: харчову продукцію, продовольчу сировину, воду, тканини та текстильні вироби, іграшки та товари дитячого вжитку тощо. Переглянути вартість проведення перевірки можна за посиланням.

Також у Харкові щоденно фахівці КП “Харківводоканал” перевіряють якість водопровідної води. За результатами досліджень лабораторії санітарно-епідеміологічного контролю підприємства, якість водопровідної води у Харкові відповідає всім встановленим санітарно-гігієнічним нормам.



Джерело: https://kh-consumer.gov.ua/
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися