У Харкові збільшується кількість проблем з опаленням

Через тривалі аварійні та планові відключення світла порушується робота системи теплопостачання

Спеціалісти КП “Харківські теплові мережі” відновлюють теплопостачання у будинках Харкова і попри суттєве зниження температури, роботи тривають цілодобово. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. 

Відновлення подачі тепла ускладнюють тривале аварійне та планове обмеження електропостачання. Вимкнення світла також впливає на джерела теплопостачання. Адже щодня потрібно відновлювати їхню роботу.

У вівторок, 29 листопада, лише у Холодногірському районі вісім годин було знеструмлено 19 джерел теплопостачання. Через це на одній з пересувних котелень виник програмний збій. У “ХТМ” розповіли, що через тривале знеструмлення виникають проблеми з теплопостачанням у всіх районах міста - зупиняються насоси, у системі падає тиск, знижується температура теплоносія. Під час повторного запуску, який доводиться проводити щодня, виникають дефекти на мережах.

На підприємстві запевнили, що теплоенергетики виконують усі необхідні роботи, щоб містяни залишалися з опаленням, наскільки це можливо в умовах війни та відсутності електроенергії.

У “ХТМ” зазначили, що особливо важливі об'єкти забезпечують генераторами.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що ворожі війська хочуть зірвати опалювальний сезон в Україні. Росія ракетними ударами намагається вивести з ладу українську енергосистему, щоб залишити громадян без світла, тепла, води тощо. У ДСНС надали загальні рекомендації для громадян у випадку зникнення опалення. На випадок значних морозів чи дуже тривалого припинення теплопостачання варто переїхати до родичів, у яких є опалення.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися