У “ХТМ” розповіли про проблеми з відновленням теплопостачання (ФОТО)

Теплопостачання тимчасово припиняли у деяких будинках Немишлянського та Індустріального районів

У Харкові до будинків, які у суботу були відключені від теплопостачання через аварію на 95-й магістралі, подали тепло. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. 

У КП “Харківські теплові мережі” розповіли, що після ліквідації аварійної ситуації тривають земляні роботи та розповітрення систем у під'їздах. У “ХТМ” наголосили, що система погано переносить багаторазове заповнення через перепади напруги. При кожній зміні режимів тиску виникає побічний ефект - гідроудари. Особливо чутливі зміни до гідроударів старі труби.

На підприємстві повідомили, що дефект виявили о 16:00 в суботу і спеціалісти ремонтних бригад відразу взялися за його усунення. Труба діаметром 1000 мм знаходиться під землею на значній глибині та вкрита бетонними лотками. Щоб ліквідувати аварійну ситуацію та уникнути розмерзання, систему наполовину злили. Ремонтні бригади швидко локалізували основний дефект, а потім тривало заповнення системи. “О 12-тій ночі у неділю дефект був усунений, системи заповнені”, - розповіли у “ХТМ”.

Також на підприємстві повідомили, що магістраль була побудована у 1978 році. А ділянку 95-ї магістралі довжиною 1,6 км планують замінити у наступному ремонтному сезоні.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що під тимчасове обмеження теплопостачання потрапили будинки, обмежені наступними вулицями: 

- у Немишлянському районі: вул. Рибалка, вул. Філіпова, вул. Багратіона, пр. Олександрівським, пр. Героїв Харкова, вул. Ощепкова, вул. Академіка Підгорного, пров. Снігурівським, вул. Танкопія, вул. Харківських Дивізій, бул. Богдана Хмельницького;

- в Індустріальному районі:  вул. Северина Потоцького та пр. Олександрівським.



Джерело: https://t.me/citykharkivua
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися