ВПО з яких громад Харківської області продовжать отримувати грошову допомогу (ПЕРЕЛІК)

Кабмін затвердив новий перелік областей, жителі яких можуть отримати грошову допомогу

Уряд постійно оновлює та затверджує перелік областей та громад, жителя яких можуть отримати фінансову допомогу від держави. До оновленого переліку увійшло 9 областей, серед них і Харківська. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

До переліку внесли 56 громад Харківської області: 

У відомстві запевнили, що усі ВПО, які переїхали з цих громад отримають грошову допомогу від держави. Щомісячна державна допомога на проживання ВПО становить 2 тис. грн для дорослого та 3 тис. грн для дітей та людей з інвалідністю.

При формуванні списків громад враховується три ключові критерії. Отримати грошову допомогу можуть громадяни, які зареєстровані у населених пунктах:

• що тимчасово окуповані;

• що перебувають в оточенні чи блокуванні;

• на яких тривають активні бойові дії.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що за повідомленням Червоного Хреста України, було призупинено виплату допомоги жителям деокупованих населених пунктів.

Припинили виплачувати одноразову фінансову допомогу у розмірі 1200 грн у зв’язку з відсутністю коштів. За наявності фінансування виплата даної допомоги буде відновлена у відділеннях “Укрпошти” найближчим часом. На “гарячій лінії” Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій підтвердили про наявність проблем з виплатами допомоги. Однак зазначили, що така ситуація склалася у всіх деокупованих населених пунктах. Повідомили, що там не всі змогли отримати разову допомогу.




Ольга

10 грудня 2022, 16:26

График выключений света арс Жуковского

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися