На деокупованих територіях припинили виплати грошової допомоги: що відомо

Грошову допомогу припинили виплачувати тимчасово

За повідомленням Червоного Хреста України, було призупинено виплату допомоги жителям деокупованих населених пунктів.Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Балаклійської міської ради.

Припинили виплачувати одноразову фінансову допомогу у розмірі 1200 грн у зв’язку з відсутністю коштів. За наявності фінансування виплата даної допомоги буде відновлена у відділеннях “Укрпошти” найближчим часом.

На “гарячій лінії” Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій підтвердили про наявність проблем з виплатами допомоги. Однак зазначили, що така ситуація склалася у всіх деокупованих населених пунктах. Повідомили, що там не всі змогли отримати разову допомогу.

Нагадаємо, що виплата разової грошової допомоги у розмірі 1200 грн стартувала 19 вересня на деокупованих територіях Харківської області. За словами очільниці міністерства Ірини Верещук, люди, які змушені були жити під окупацією, отримають разову грошову допомогу. У відомстві запевнили, що кошти виплатять всім – незалежно від віку та реєстрації місця проживання. Перелік жителів, які мають право отримати допомогу, складає відповідна територіальна громада й передає до обласної військової адміністрації. Далі ОВА спільно з громадою перевіряє та затверджує списки, варто зазначити, що вони можуть доповнюватися. Виплати проводить “Укрпошта”. Всього планували виплатити грошову допомогу майже 200 тис. осіб. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що жителям деокупованих територій Харківщини з обласного штабу передали гуманітарну допомогу.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися