Жителів Харківської області попередили про потенційно небезпечний продукт: подробиці

Продукт, який не відповідає встановленому рівню якості, експортували з Італії

Держпродспоживслужба на Харківщині отримала інформацію про небезпечний товар, який може опинитися в магазинах регіону. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області.

Інформаційне повідомлення системи швидкого реагування по харчових продуктах (RASFF) надійшло стосовно восьминогів “міні”. У продукті виявили кадмій. Товар експортували: 

  • з Італії (виробник: Borrelli s.r.l, Italy; вантажовідправник: Alis Srl, Italy)

  • до України (отримувач: ТзОВ “СІЛЬПО-ФУД”, вул. Бутлерова, 1, м. Київ, 02090). 

Номер партії товару № F046044.

Якщо оператори ринку виявлять в обігу товар вказаної партії, вони повинні повідомити у головне управління чи підрозділи Держпродспоживслужби в Харківській області.

Варто зазначити, що метал кадмій практично нешкідливий, однак може спричиняти отруєння. Хронічна форма отруєння виникає при постійному накопиченні речовини в організмі. На початкових етапах інтоксикація виражається слабо, людина страждає від слабкості та сонливості. При подальшому накопиченні кадмію в організмі страждає більшість органів і систем.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що сільське господарство Харківської області через повномасштабну війну Росії проти України зазнало збитків на мільярди гривень. Ворожі обстріли зруйнували 68 підприємств регіону. Заступник начальника ХОВА Євген Іванов розповів, що було знищено 340 одиниць аграрної техніки. При цьому були зафіксовані факти цілеспрямованих атак російських військ на об'єкти АПК та сільськогосподарську техніку, яка працювала в полях.



Джерело: https://t.me/khdpssgovua
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися