Хто першочергово отримує будматеріали для ремонту осель у Харківській області

Першочергово будматеріалами забезпечують жителів Чугуївського, Куп’янського, Харківського та Ізюмського районів Харківської області

Жителям Харківської області видають будматеріали для ремонту пошкоджених будинків. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

Першочергово забезпечують будівельними матеріалами жителів деокупованих населених пунктів, які найбільш постраждали від російської агресії.

Будматеріали видають жителям Чугуївського, Куп’янського, Харківського та Ізюмського районів Харківської області.

Директор Департаменту житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу ХОВА Сергій Магдисюк повідомив про етапи формування допомоги. В області створили профільну комісію. Під час проведення зібрань голови районних та селищних військових адміністрацій надають перелік пошкоджених будинків. “Коштом резервного фонду купуємо дошки, плити ОСБ, брезент, цвяхи та деякий інструмент, а потім передаємо в райони чи населені пункти”, - зауважив чиновник.

Щоб отримати допомогу, жителі звільнених населених пунктів повинні звернутися до місцевої військової адміністрації. При собі потрібно мати документи, що посвідчують особу та ідентифікаційний код. Після з'ясування масштабів пошкоджень спеціалісти формують заявку на отримання допомоги.

Заступник начальника Циркунівської сільської військової адміністрації Ігор Кузьменко розповів, що завдяки Харківській обласній військовій адміністрації жителі громади отримують усі матеріали, необхідні для закриття вікон та даху. 

За його словами, в Циркунах наразі мешкає 3040 осіб - до війни налічувалось 10 000 осіб. “Ми вважаємо, що ця кількість буде збільшуватись, адже подачу газу вже відновили. Скоро з’явиться і світло. Навіть взимку громадяни готові повертатися, аби тільки проживати у своїх оселях”, - наголосив Ігор Кузьменко.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харкові кожна філія КП “Харківблагоустрій” отримала гуманітарну допомогу.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися