Ціни на які товари найчастіше завищують у Харківській області: результати перевірки

Найбільше порушень у питанні застосування державних регульованих цін виявили на ринку пального

У Харківській області за 11 місяців 2022 року спеціалісти Держпродспоживслужби регіону виконали 7 планових та 52 позапланові перевірки застосування державних регульованих цін. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області.

Порушення виявили у 75% від загальної кількості перевірок - у 44 випадках. За результатами інспекцій 44 суб'єкти господарювання оштрафували на загальну суму 5,4 млн гривень.

Також 9 посадових осіб притягнули до адміністративної відповідальності – оштрафували на загальну суму 22,1 тис. гривень.

Найбільшу кількість позапланових перевірок, а саме 46, провели на ринку пального. За результатами моніторингу спеціалісти ухвалили 38 рішень про застосування адміністративно-господарських санкцій за порушення вимог щодо застосування державних регульованих цін.

Також спеціалісти Держпродспоживслужби щомісячно проводять моніторинг цін на лікарські засоби, які беруть участь у програмі “Доступні ліки”. Про порушення законодавства у питанні формування вартості лікарських засобів у Харківській області не повідомляють. 

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що в умовах постійного відключення світла та ймовірних перебоїв з опаленням харків'яни можуть подбати про комфорт у зимовий період та придбати теплі речі. У закладах торгівлі Харкова містяни можуть купити вироби для збереження тепла: спальники, термобілизну, теплі ковдри тощо. Вартість товарів залежить від виробника (бренду), матеріалу виробу, типу наповнювача та інших характеристик.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися