Як перевірити розмір нарахованої субсидії онлайн: інструкція

Виплати за прихисток ВПО не впливають на розмір субсидії

Громадяни можуть за допомогою онлайн-сервісу самостійно перевірити, чи призначено їм субсидію на оплату ЖКП та розмір допомоги. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.  

Щоб дізнатися інформацію про нарахування допомоги потрібно перейти до відкритого Єдиного державного реєстру отримувачів житлових субсидій за посиланням.

Пошук інформації в реєстрі здійснюється за адресою домогосподарства, потрібно вказати:

1) область,

2) населений пункт,

3) вулицю,

4) номер будинку,

5) квартиру.

Після введення даних відкривається доступ до інформації про призначення субсидії на оплату ЖКП за вказаною адресою. Також можна переглянути дані про розмір виплат і період, на який вони призначені.

У відомстві нагадали, що субсидія на оплату ЖКП, послуги з управління багатоквартирним будинком призначається з місяця звернення до дати закінчення опалювального сезону. Допомога розраховується:

- на неопалювальний сезон – з 1 травня по 30 вересня;

- на опалювальний сезон – з 1 жовтня по 30 квітня.

При цьому виплати за прихисток ВПО не враховуються до доходу та не впливають на розрахунок розміру субсидії.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що заступник директора департаменту збуту по роботі з абонентами фізичними особами КП “Харківводоканал” Сергій Рязанцев розповів, що входить у вартість холодного водопостачання. З 1 червня 2022 року оплата за абонентне обслуговування становить 30,90 грн. Оплата обслуговування внутрішньобудинкових систем становить 33,88 грн за один особовий рахунок.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися