Жителі Харківської області отримали понад 12 млн грн матеріальної допомоги

Матеріальну допомогу отримали 1265 осіб

На Харківщині обласна комісія розглянула заяви від жителів регіону щодо надання разової адресної матеріальної допомоги. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної ради у Facebook. 

На засіданні комісії з питань бюджету Харківської облради розглянули 1 695 звернень від громадян, які опинилися у складній життєвій ситуації. Матеріальну допомогу надали 1 тис. 265 особам на 12 млн 351 тис. грн. У середньому виплата на одну особу становить 9 тис. 764 грн.

Також на засіданні комісії обговорили зміни, які були внесені до Порядку використання коштів, передбачених в обласному бюджеті для надання адресної допомоги. Відповідно до документа:

- при наявності статусу ВПО, замість довідки про реєстрацію місця проживання особа може надати копію довідки про взяття на облік ВПО;

- мінімальний розмір разової допомоги становить 1 тис. грн, максимальний розмір - 20 тис. грн. На лікування онкологічних захворювань передбачена допомога у розмірі 30 тис. грн. У деяких випадках комісія може збільшити суму грошової допомоги, враховуючи можливості бюджету.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що за інформацією Червоного Хреста України, було призупинено виплату допомоги жителям деокупованих населених пунктів. Припинили виплачувати разову фінансову допомогу у розмірі 1200 грн у зв’язку з відсутністю коштів. За наявності фінансування виплата даної допомоги буде відновлена у відділеннях “Укрпошти” найближчим часом. Така ситуація склалася у всіх деокупованих населених пунктах.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися