Як отримати компенсацію та допомогу постраждалим від вибухонебезпечних предметів

Компенсацію та щорічну допомогу виплачують особам, які отримали інвалідність внаслідок дії вибухонебезпечних предметів

Жителі Харківської області можуть отримати компенсацію та допомогу на оздоровлення у разі травмування від вибухонебезпечних предметів. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

Відповідно до закону України “Про протимінну діяльність в Україні”, одноразова компенсації надається особам з інвалідністю та дітям з інвалідністю, які постраждали внаслідок дії вибухонебезпечних предметів та яким встановлено інвалідність унаслідок одержаних на території України ушкоджень здоров’я, спричинених вибухонебезпечними предметами.

Компенсацію призначають, якщо звернення за її призначенням надійшло не пізніше ніж через 60 календарних місяців після встановлення зв’язку інвалідності з ушкодженнями, спричиненими вибухонебезпечними предметами:

  • на підставі висновку лікарсько-консультативної комісії закладу охорони здоров’я - для дітей віком до 18 років;

  • на підставі висновку медико-соціальної експертної комісії - для осіб віком від 18 років.

Щоб встановити причинний зв’язок інвалідності з пораненням чи іншим ушкодженням здоров’я, одержаними від вибухонебезпечних предметів, потрібно отримати витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Також людям, які постраждали внаслідок дії вибухонебезпечних предметів щорічно надається допомога на оздоровлення. 

Виплати призначає управління соціального захисту населення на підставі звернення постраждалої особи або її законного представника за зареєстрованим або фактичним місцем проживання.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що жителям деокупованих громад Харківської області продовжують виплачувати грошову допомогу від Червоного Хреста.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися