У Харківській області поновили виплати 1200 грн: жителі яких громад можуть отримати допомогу

Першочергово допомогу надають жителям населених пунктів, де є великі руйнування

Жителям деокупованих громад Харківської області продовжують виплачувати грошову допомогу від Червоного Хреста. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

Нині у Харківському районі планують виплатити разову грошову допомогу жителям Липецької громади. Згодом кошти розподілять серед жителів Ізюмського району.

Керівник Харківської дирекції АТ “Укрпошта” Юрій Савченко зазначив, що мешканцям звільнених населених пунктів Ізюмського району направили разові виплати у розмірі 1200 грн від Комітету Червоного Хреста в Україні.

Гроші виплатять жителям Балаклійської, Оскільської, Куньєвської, Савинської громад. За словами Юрія Савченка, виділено ще 15 млн грн, тобто є можливість видати кошти 12 500 особам.

У Харківській ОВА нагадали, що списки жителів, які отримують грошову допомогу надає керівництво громад. Інформацію передають до Товариства Червоного Хреста в Україні та АТ “Укрпошта”, яке й виплачує кошти.

У товаристві розповіли, що першочергово виплачують грошову допомогу в тих населених пунктах, де зафіксовані великі руйнування, де людям дуже потрібні гроші. Однак у деякі населені пункти поки доїхати неможливо - там тривають стабілізаційні заходи. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що за повідомленням Червоного Хреста України, було призупинено виплату допомоги жителям деокупованих населених пунктів.

Припинили виплачувати одноразову фінансову допомогу у розмірі 1200 грн у зв’язку з відсутністю коштів. За наявності фінансування виплата даної допомоги буде відновлена у відділеннях “Укрпошти” найближчим часом. На “гарячій лінії” Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій підтвердили про наявність проблем з виплатами допомоги.



Валентина

26 грудня 2022, 12:51

Как получить выплаты ?г. Балаклея.Как за регистрироваться на помощь?

Наталия.

22 грудня 2022, 18:32

Волчанский район. Как оформить выплаты для деакупирированных районов? На горячим линии дозвониться не возможно! Подскажите пожалуйста, куда и как можно подать заявления?

Габель

17 грудня 2022, 21:50

Балаклейски район село савиниц

Габель

17 грудня 2022, 21:46

Я из Балаклейскава области

Билаенко Наталия Борисовна

17 грудня 2022, 15:28

Не получаю денежное пособие

Людмила

12 грудня 2022, 17:12

Добрый вечер.мы из купянска скажите мы можем оформить как то выплату 1200

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися