Як виплачують пенсії на деокупованих територіях Харківської області

Пенсійні виплати, які не отримали громадяни через окупацію населеного пункту, вносять у додаткові відомості

Пенсії видають у 81% звільнених населених пунктів Харківської області. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

Стаціонарні та пересувні відділення “Укрпошти” запрацювали у 462 звільнених населених пунктах з 568. Стаціонарні відділення відновили роботу в 336 населених пунктах. Жителів 126 населених пунктів обслуговують пересувні відділення. 

Директор Харківської дирекції АТ “Укрпошта” Юрій Савченко розповів, що до деяких населених пунктів не вдається доїхати, адже територія потребує розмінування.

За словами керівника регіонального відділення поштового оператора, у Харківській області є багато деокупованих населених пунктів, у яких налічується дуже мало людей. Трапляється навіть до семи домоволодінь. До цих населених пунктів поки не можна доїхати - території значно постраждали від обстрілів.

Щодо забезпечення населення пенсійними виплатами Юрій Савченко  зазначив, що в області загальний розмір пенсій за грудень становить 3,7 млрд грн, зокрема на деокупованих громадах – 0,7 млрд грн. Пенсії, які не отримали громадяни через окупацію населеного пункту, за відповідний період внесуть у додаткові відомості.

Начальник головного управління Пенсійного фонду в Харківській області Віктор Ачкасов розповів, що у листопаді за додатковими відомостями нарахували виплати 7725 одержувачам пенсій. З цієї кількості 7532 – по Ізюмському, Харківському, Куп’янському та Чугуївському районах.

За додатковими відомостями у грудні нарахували виплати 1143 одержувачам пенсій, зокрема 896 – по Куп’янському та Чугуївському районах.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що жителі Харківської області можуть отримати компенсацію та допомогу на оздоровлення у разі травмування від вибухонебезпечних предметів.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися