Кому надають допомогу в деокупованих населених пунктах Харківської області

Жителів деокупованих населених пунктів забезпечують паливною деревиною

Керівник Харківської ОВА Олег Синєгубов у ефірі національного телемарафону "Єдині новини" розповів про ситуацію в Харківській області, повідомляють "Коментарі. Харків".

За словами очільника ОВА, у регіоні триває робота з ліквідації наслідків ворожих обстрілів та відновлення критичної інфраструктури. Відповідні комунальні служби  працюють цілодобово. В області вдалося відновити роботу всіх 518 запланованих до запуску котелень. При цьому, за словами очільника області, це не означає, що відновили теплопостачання у всі домогосподарствах. “Адже у нас є такі міста як Куп’янськ та Ізюм, де багато руйнувань і нині швидко їх відновити неможливо”, – зазначив він.

Також Олег Синєгубов додав, що наразі ті приватні будинки, які вщент зруйновано, не зможуть відновлювати. Під час воєнного стану допомога надаватиметься тим домогосподарствам, які мають невеликі пошкодження.

Також жителів деокупованих територій забезпечують паливною деревиною - роздали 10 тис. кубометрів безплатних дров. “Ці дрова закуплені за кошти державного бюджету. Триває реалізація першої субвенції на більш ніж 66 мільйонів гривень”, - зазначив керівник Харківської ОВА.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що одним із гарячих напрямків залишається Куп’янськ. За словами Олега Синєгубова, лінія фронту після успішного контрнаступу ЗСУ змістилася. Тому у Харківській області не зупиняється будівництво фортифікаційних споруд, а лінії оборони посилюються. “Адже прекрасно розуміємо, що своїх планів росіяни щодо Харківщини не змінили. Повірте, наші ЗСУ тримають позиції, триває контрбатарейна боротьба. Ні про який наступ росіян на Куп’янськ мова йти не може”, - наголосив очільник області.




Джерело: https://t.me/kharkivoda
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися