В одній із громад Харківської області перевірили якість води та ґрунту: що виявили

Якість води з нецентралізованих джерел залишається низькою - є ризик спалаху інфекційних хвороб

Минулого тижня спеціалісти ДУ “Харківський ОЦКПХ МОЗ” обстежили 21 населений пункт на території Шевченківської територіальної громади Куп’янського району. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію держустанови.

З початку деокупації території Харківської області оперативні групи обстежили 222 звільнення населені пункти. Фахівці відібрали та дослідили: 

- 410 проб водопровідної води та води з джерел нецентралізованого водопостачання,

- 80 проб ґрунту в місцях, де велися активні бойові дії, та навколо місць аварій на хімічно небезпечних об’єктах.

Виконали профілактичну дезінфекцію на 73 об’єктах соціальної сфери та 134 об’єктах водопостачання у 84 населених пунктах.

За результатами санітарно-епідемічної оцінки обстежених територій спеціалісти виявили значні ризики виникнення спалахів інфекційних хвороб, пов’язані з незадовільною якістю питної води. За результатами перевірки не  відповідали гігієнічним нормативам за показниками епідемічної безпеки: 

  • 21% проб води з централізованих джерел водопостачання,

  • 63% – з нецентралізованих джерел (колодязі й природні джерела).

За результатами моніторингу якості води фахівці направили 47 листів керівникам відповідних територіальних громад з пропозиціями щодо проведення медико-санітарних заходів. Перевірка якості води та ґрунту на деокупованих територіях Харківської області триває. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що на території Харкова в кінці листопада провели дослідження якості та безпечності питної води з каптажів джерел.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися