Які проблеми виникають при відновленні постачання гарячої води в одному з районів Харкова

Щоб відновити постачання гарячої води у будинок, він має бути заселеним на 80%

На Північній Салтівці продовжують відновлювати гаряче водопостачання. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію КП “Харківські теплові мережі”.

Головною проблемою відновлення послуги залишаються пошкодження внутрішньоквартальної мережі та комунікацій у будинках. За словами заступника технічного директора КП “ХТМ” Олексія Луки, щоб якісно подати гарячу воду, будинок має бути заселений на 80%. Це необхідно для усунення дефектів на внутрішньобудинкових комунікаціях. Внутрішньобудинкові комунікації у будинках на Північній Салтівці сильно постраждали навесні - на початку війни. 

Якщо відновлювати гаряче водопостачання коли немає мешканців будинку, неможливо знайти дефект і пуск води в такому випадку може спричинити затоплення.  “Але поступово усі проблеми вирішують, тільки на це потрібно більше часу”, - запевнили у комунальному підприємстві.  

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що КП “Харківські теплові мережі” обладнало генератором котельню “Північ-1” на Салтівці. Обладнання зможе забезпечити повноцінну роботу об’єкта у випадку відсутності постачання електроенергії. Модернізацію котельні виконали за проєктом Світового банку і це дозволило суттєво скоротити споживання енергії. Об'єкт відновили після масованих ракетних обстрілів влітку, а початок робіт на цій котельні затримався щонайменше на місяць, але тепло в будинки подали вчасно. У “ХТМ” зазначили, щоб ніякі проблеми з електропостачанням не завадили подачі опалення у квартири харків'ян, у котельні встановили великий генератор на 450 кіловат.



Джерело: https://t.me/teploseti
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися