Модернізація котельні в одному з районів Харкова: де буде опалення при відключенні світла

Харків'яни повертаються в місто і навантаження котельні зростає

КП “Харківські теплові мережі” обладнало генератором котельню “Північ-1” на Салтівці. Обладнання зможе забезпечити повноцінну роботу об’єкта у випадку відсутності постачання електроенергії. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. 

Модернізацію котельні виконали за проєктом Світового банку і це дозволило суттєво скоротити споживання енергії. Об'єкт відновили після масованих ракетних обстрілів влітку, а початок робіт на цій котельні затримався щонайменше на місяць, але тепло в будинки подали вчасно.

Заступник начальника Салтівської філії КП “ХТМ” Сергій  Монахов розповів, жителі району ще влітку стежили за роботами та хвилювалися, чи встигнуть фахівці до зими завершити роботи. “Тут 46 житлових будинків. Поступово люди повертаються, це видно по світлу у вікнах. Навантаження котельні зараз вже 34 гігакалорії. Цього досить для забезпечення мікрорайону теплом та гарячою водою” - пояснив Сергій Монахов. 

У “ХТМ” зазначили, щоб ніякі проблеми з електропостачанням не завадили подачі опалення у квартири харків'ян, у котельні встановили великий генератор на 450 кіловат. За словами фахівців, його цілком вистачить для автономної роботи об'єкта.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що спеціалісти КП “Харківські теплові мережі” через віялові відключення електроенергії працюють у посиленому режимі. Через мінусову температуру та тривалу відсутність електроенергії, яка живить насоси, виникає загроза розмерзання трубопроводів.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися