Британський архітектор розповів, що побудують біля ринку “Барабашово”

Норман Фостер розповів, що стане “магнітом” забудови

У п'ятницю, 16 грудня, відбулася зустріч Харківського міського голови Ігоря Терехова та британського архітектора Нормана Фостера. На зустрічі обговорювалося питання розбудови Харкова після війни. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

У міськраді розповіли, що після перемоги України у Харкові плануються будівництво наукового парку з житловою забудовою.

Норман Фостер розповів, що для парку обрана територія біля ринку “Барабашово”, частина якого була зруйнована ворожими обстрілами. Для будівництва парку розглядали також території у районі Харківського авіаційного заводу та колишнього заводу “Серп і молот”. Однак територія біля ринку має низку переваг: 

  • там сформована розвинена транспортна система, 

  • є можливість розширення територій, 

  • поряд розташована природна зона.

Там також тече річка - нині вона промислова, однак її планують ревіталізувати та зробити там природний ландшафт. “Це місце стане магнітом у цьому районі”, - зазначив британський архітектор

Норман Фостер наголосив, що планують побудувати не просто науковий парк, а велику локацію з університетами, житловими будинками, магазинами, науковими лабораторіями, інфраструктурою для відпочинку.

Планується створити район із щільною житловою забудовою, невисокою - максимум 6-7 поверхів, розділений на квартали, як у європейських містах, зелений, безпечний. “Фокус буде спрямований на людину: як їй зручно ходити, де паркувати машину. На цей науковий парк приїжджатимуть дивитися туристи”, - підсумував Норман Фостер.

За його словами, парк стане місцем розвитку молоді, стартап-руху. Своєю чергою Ігор Терехов зазначив, що він залучить для цього IT-фахівців.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, як ремонтують внутрішньобудинкові комунікації у будинках Харкова, пошкоджених ворожими обстрілами.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися