Як у Харкові планують реконструювати старі будинки та чи відселятимуть мешканців

Європейські експерти навчатимуть харківських архітекторів модернізації житлових будинків

Британський архітектор Норман Фостер на зустрічі з Харківським міським головою Ігорем Тереховим розповів про методи реконструкції будівель. За його словами, є метод реконструкції старих будівель радянської забудови, які можна реконструювати без розселення мешканців. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. 

Норман Фостер звернув увагу на забудову в Європі: “Якщо виїдемо за Лондон, Париж, Відень – теж зможемо побачити будинки тієї епохи”. 

Фахівець розповів, що у їхньому фонді пройшов великий семінар із житлових питань. Зібрали найкращих експертів і одна зі студенток-архітекторів представила своє бачення реконструкції будівель. Вона представила концепцію, як зберегти будівлю за рахунок нового шару з дуже простих матеріалів, які кріпляться на стару споруду. 

Найголовніше, що під час проведення реконструкції жителі будинку можуть перебувати всередині абсолютно безпечно. “Ми даємо будівлі друге життя, вона буд зроблена за європейськими стандартами. Такі методи застосовують у Європі - з різних матеріалів, з різною економічною ефективністю”, - пояснив Норман Фостер.

Спеціаліст розповів, що надасть експертів, які навчать групу харківських архітекторів модернізувати таким чином старі споруди. Разом вони зроблять пілотний проєкт, після чого зможуть самостійно виконувати роботи.

Ігор Терехов наголосив, що житлова проблема у Харкові зараз стоїть дуже гостро. Без житла залишилося 150 тис. людей. За його словами, у місті є райони, де потрібно буде застосувати такий досвід.”Це буде знаковою ситуацією та виходом”, - зазначив мер Харкова.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що британський архітектор розповів, що побудують біля ринку “Барабашово”.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися