Британський архітектор розповів про особливості відбудови Харкова після війни

Після війни Харків планують зробити містом майбутнього - містом нових технологій та інноваційних підходів

Британський архітектор Норман Фостер під час зустрічі з Харківським міським головою Ігорем Тереховим розповів про бачення відбудови міста після війни. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

Фахівець зазначив, що Харків - це місто культури, науки та промисловості, над розвитком якого дуже цікаво працювати. За його словами, це рідкісне поєднання.

Норман Фостер зауважив, що у плані післявоєнної відбудови Харкова буде враховано створення та розвиток:

  • житлових районів,

  • транспортної мережі, 

  • комфортної інфраструктури.

Щодо новацій, то райони планують об'єднати зеленими зонами з велосипедними доріжками. За словами спеціаліста, річки, що протікають на території міста, дозволяють втілити ці наміри.

Норман Фостер перконаний, що у Харкові потрібно: 

  • зберегти культурну спадщину,

  • модернізувати промисловий сектор та енергетичну інфраструктуру,

  • створити місто майбутнього - місто нових технологій та інноваційних підходів.

Очільник Харкова подякував експерту та його команді за важливу роботу і соціальну місію, яку вона несе. “Це віра харків'ян у мирне життя, у те, що ми переможемо та відбудуємо наше місто”, - наголосив мер Харкова.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що британський архітектор Норман Фостер на зустрічі з Харківським міським головою Ігорем Тереховим розповів про методи реконструкції будівель. За його словами, є метод реконструкції старих будівель радянської забудови, які можна реконструювати без розселення мешканців. Європейські експерти навчатимуть харківських архітекторів модернізації житлових будинків.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися